„Kell egy csapat!”

Ezt halljuk gyerekkorunktól fogva és nagy igazság van benne. Legyen szó munkáról, sportról, szórakozásról vagy éppen tanulásról. A csapat egy nagyszerű dolog, ha jól működik! Viszont, ha nem, akkor bizony sokszor csak az állandó békítgetés, a csapattagok közötti lavírozás marad és a napról napra növekvő stressz. A stressznek ez a formája pedig nem egészséges. A legtöbbször csapatban dolgoztam vagy valamilyen többszereplős munkában tevékenykedtem, ami lehetett éppen társadalmi szerepvállalás is, de szerintem ezzel mindannyian így vagyunk. Pontosan tudom mennyire fontos, hogy legyen egy jó csapatunk. A csapatépítés ráadásul egy folyamatos munka. A csapatban lényeges, hogy minden egyes tag érezze a személyes hasznosságát és tapasztalja meg, hogy tevékeny alkotórésze a nagy egésznek. Ez utóbbi annyira felemelő érzés tud lenni, hogy képes újabb és újabb, jobb és még jobb teljesítményre sarkallni az egyént. A magányos hős mítosza nem valóságos, hiszen a hőst is mindig kiszolgálja, támogatja valaki. 

A kubb-ot sok helyen viking sakknak is nevezik. Egyes legendák szerint néha elég durva fickók voltak az ellenségeikkel szemben. Kemények, meg nem alkuvók a harcban. Ugyanakkor pontosan tudták hogyan kell egy hajóban evezni, elismerni a tehetséget nemtől függetlenül csak a teljesítmény számított. Mindenkinek meg volt a fontos szerepe. Mindenki tudta ki miben jó, vagy éppen a legjobb. A közös cél lebegett a szemük előtt, annak elérésére szánták oda magukat, ha kellett bátorítva, szükség esetén támogatva a társaikat. Ma nem ilyen csapatokra vágyunk?

Speciális vikingtréningünkön keresztül játékos formában segítjük építeni, megerősíteni a csapatot, úgy hogy közben mindenki élményt szerez. Speciális játékszabályaink alkalmazásával teret biztosítunk a tehetség kibontakoztatásának, a közös cél motivációs erejének, hogy a csapattagok a közös cél elérése érdekében emeljék fel, támogassák és ismerjék el egymást.

Ha már megvan a hajó, akkor legyenek eltökéltek a harcosok az evezőknél és hajtsák közös erőfeszítéssel a hajót, ha pedig eljön a harc ideje, akkor tudják, hogy akkor is számíthatnak egymásra!

Szeretnéd, ha a Te csapatod is bátor, egymást támogató, segítő lenne? Ennek eléréséhez olyan közös élmény kell amit könnyű és jó felidézni. Egy olyan eszközzel, amit utána bármikor újra tudtok használni, hiszen egy készlet a csapatodé marad!

Mikor találkozzunk?  Itt elérsz!

Zsolt

Pék Zsolt